Карта АТО: ситуація на сході України на 27 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 27 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу обстановка на лінії зіткнення істотних змін не зазнала. Наші військові в черговий раз фіксують зростання активності російсько-окупаційних військ, особливо - на донецькому напрямку. Жоден військовослужбовець Збройних Сил України не постраждав в результаті ворожих обстрілів.

39 з 47 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні.

У 10 випадках військовослужбовці Збройних Сил України вимушено відкривали у відповідь вогонь зі стрілецької зброї.

Напрямки:

Луганський напрямок

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 7 обстрілів наших позицій. Найбільшу активність противник виявляв у вечірній і нічний час, застосовуючи гранатомети і стрілецьку зброю різних типів і калібрів, а також БМП.

Тричі під ворожими обстрілами виявилися наші позиції в районі Луганського і двічі - в районі Троїцького. Також противник вів обстріл недалеко від Новгородського і Станиці Луганській.

Донецький напрямок

За минулу добу противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України. Ворог використовував весь спектр стрілецької зброї і гранатометів. В районі Авдіївки окупанти двічі вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, в сторону наших військових було випущено 5 хв.

Під щільними обстрілами противника наші захисники найчастіше виявлялися в районі Павлопіля, Авдіївки, Водяного і Широкино.

Також з боку противника вогонь вівся в районі Верхньоторецька, Гнутове, Кам'янки, Мар'їнки, Пісок, Талаківці, шахти Бутівка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: