У КМДА розповіли, коли в Києві відключать опалення

Читать на русском
Якщо середньодобова температура є нижчою 8 градусів, ніхто не може відключити бюджетні установи та  житлові будинки від опалення.

У столиці відключать опалення за умови, що середньодобова температура повітря складатиме 8°С або вище протягом трьох днів поспіль. Це стосується як житлового сектору, так і бюджетних установ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомили в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, пише УНН.

«Завершення опалювального сезону залежить від температурних показників. Бюджетні установи та домівки відключаються від опалення, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів поспіль знаходиться на рівні 8°С або вище», – роз’яснили у профільному департаменті КМДА.

При цьому уточнюється, що, наприклад, переважна більшість лікарень має власні котельні, тому можуть самостійно визначити кінець опалювального періоду. Це ж стосується і деяких шкіл.

«Проте, якщо температура є нижчою за 8°С, ніхто не може відключити бюджетну установу за її заявкою, адже діють санітарні норми. Відключення бюджетних установ відбувається на загальних підставах», – наголосили в департаменті.

Щодо ОСББ то, то відключення за бажанням можливе лише за умови згоди всіх мешканців будинку. Але на практиці таке відбувається вкрай рідко.

Нагадаємо, раніше в «Київенерго» назвали найбільших боржників.

Також Кличко розповів, скільки мазуту є для опалення Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: