Який індекс присвоїв Fitch Львову

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло Львову довгостроковий рейтинг в іноземній і національній валютах на рівні В- зі стабільним прогнозом.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло Львову довгостроковий рейтинг в іноземній і національній валютах на рівні В- зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляється на офіційному сайті агентства, пише «Слово і Діло».

Рівень рейтингу підтримується позитивними очікуваннями щодо операційних результатів міста в середньостроковій перспективі, пояснюють експерти агентства. Відзначається, що Львів планує в 2018 році випустити два транші облігації на загальну суму 440 млн грн.

За даними Fitch, залучені кошти разом із накопиченими на рахунках Львова 55 млн грн муніципалітет має намір інвестувати в розвиток.

«Головним пріоритетом міської влади є підтримка динамічного зростання міста за рахунок розвитку інноваційної місцевої економіки. Це включає залучення інвестицій у сектори, що забезпечують високу додану вартість, у тому числі IT-сектор, організацію форумів, конференцій та інших заходів, а також туризм», – повідомляється в прес-релізі.

Fitch також відзначає, що в разі випуску облігаці прямий борг Львова залишиться низьким – у межах 4,7% поточних доходів бюджету (в 2014-2017 роках – 0,1%).

Водночас рейтинги Львова відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні.

Рейтинги рівня B означають наявність значних кредитних ризиків, проте при цьому залишається обмежена «подушка безпеки».

Фінансові зобов'язання виконуються, проте здатність продовжувати виплати залежить від стійкої й сприятливої ​​ділової та економічної кон'юнктури.

Нагадаємо, Київ назвали доступним містом для подорожей.

Також у МЗС назвали небезпечні для українців країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: