Експерти склали рейтинг українських міст

Читать на русском
Вінниця зі значним відривом перемогла в рейтингу обласних центрів України. В опитуванні оцінювалася якість життя городян за 22 пунктами.

Найкраще живеться вінничанам, а також жителям Луцька та Харкова. У цих обласних центрах люди найбільше задоволені проживанням у своєму місті.

Такі дані оприлюднила Соціологічна група Рейтинг за результатами всеукраїнського муніципального опитування, пише «Слово і Діло».

Назвали місто України з найвищими пенсіямиСередній розмір пенсії в Києві становить 3332 гривні. Трохи менші пенсії в Донецькій області - 3268 гривень. На третьому місці за розміром пенсії Луганщини - 2986 гривень.

Рейтинг міст визначався за якістю 22 сфер і послуг в місті від 1 до 5. Оцінювалися інфраструктура, комунальна, гуманітарна сфери, медицина, освіта, діяльність правоохоронних органів та інше.

Вивівши середню оцінку за відповідями респондентів, соціологи склали рейтинг, в якому на першому місці Вінниця з оцінкою 3,6. З оцінкою 3,3 друге місце розділили Луцьк і Харків. Найгіршу оцінку - 2,7 - отримали Херсон і Чернівці. Столиця стала трієчницею з індексом задоволеності 3,0.

Опитування було проведено в 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 тисяч респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ± 3,5%. Досяжність респондентів в середньому склала 64,8%.

Як повідомлялося, Київ за 12 місяців піднявся на 14 позицій в списку найдорожчих міст світу і виявився на 4 місці за темпами подорожчання серед 133 мегаполісів.

А список «міст майбутнього» всієї Європи очолив Лондон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: