Fitch очікує прибутку від українських банків

Читать на русском
Банківський сектор України може повернутися до прибуткової діяльності в 2018 році. Востаннє сектор отримав прибуток за весь рік у 2013 році.

Банківський сектор України може повернутися до прибуткової діяльності в 2018 році. Востаннє сектор отримав прибуток за весь рік у 2013-му.

Про це йдеться в повідомленні на сайті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів пообіцяв подати до ВР законопроект щодо гарантування вкладів фізичних осібСказано 30 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Як зазначається, це може статися, незважаючи на те, що великі витрати на фінансування знецінених активів поряд зі слабким зростанням кредитів будуть продовжувати стримувати зростання прибутковості.

Агентство відзначило, що востаннє сектор отримав прибуток за весь рік у 2013-му. Fitch очікує, що в 2018 році рентабельність банків має покращитися завдяки зниженню витрат на фінансування та підвищення рівня ВВП, при цьому агентство нагадало, що результат сектора, за винятком неплатоспроможних банків, уже був позитивним за підсумками січня-вересня 2017 року.

Порятунок банків коштував Україні 14% ВВПЗа даними Національного банку України, за три роки країна витратила на подолання банківської кризи 14 відсотків ВВП.

Нагадаємо, в жовтні поточного року чистий прибуток українських банків зріс на 748 млн грн – до 2,154 млрд грн.

Раніше в НБУ розповіли, до чого призведе рекордне падіння ставок за депозитами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: