Росія заявила про дискримінацію російськомовних у Латвії

Читать на русском
МЗС Росії звинуватило Латвію в дискримінаційної політиці примусової асиміляції російськомовних через нещодавній перехід шкіл нацменшин на навчання латиською мовою.

МЗС Росії звинуватило Латвію в дискримінаційної політиці примусової асиміляції російськомовних через нещодавній перехід шкіл нацменшин на навчання латиською мовою.

Про це йдеться на сайті департаменту інформації і друку МЗС РФ, передає «Слово і Діло».

У МЗС РФ заявили, що «масові протести і звернення російськомовної громадськості до президента країни та в провідні світові правозахисні інституції ігноруються».

«Такі одіозні кроки, здійснювані під лицемірними гаслами, нібито робиться це мало не «на благо», і навіть більше того, «на прохання самих учнів та їхніх батьків», на практиці не мають нічого спільного з інтересами нацменшин, які проживають в країні, а навпаки - є продовженням проведеної протягом останніх 25 років в Латвії дискримінаційної політики, спрямованої на примусову асиміляцію російськомовного населення», - йдеться в заяві. У черговий раз під приводом «інтеграції» та «зміцнення» позиції державної мови «відкинуті законні інтереси та міжнародно визнані права більш ніж третини населення цієї прибалтійської республіки_», - заявили російські дипломати.

У МСЗ РФ підкреслили, що прийняті поправки Сейму суперечать цілій низці міжнародно-правових актів.

«Офіційна Рига повинна усвідомлювати, що своїми недружніми кроками продовжує ускладнювати двосторонні відносини, і вся відповідальність за це повністю лягає на латвійській стороні», - заявили в МЗС Росії.

Раніше громадянина Латвії спіймали на шпигунстві на користь РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: