Трамп призначив нового радника з нацбезпеки

Читать на русском
Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер йде відставку, а його місце займе колишній постійний представник США при ООН Джон Болтон.
Джон Болтон

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер йде відставку, а його місце займе колишній постійний представник США при ООН Джон Болтон.

Про це Трамп повідомив в Twitter, пише «Слово і Діло».

Із чим пов'язане звільнення Тіллерсона і чим небезпечний Помпео для України?Президент США відправив Рекса Тіллерсона у відставку через різні погляди на КНДР, Іран і геополітику. Що стоїть за кадровими перестановками в Білому домі, розбирались експерти.

«Я радий повідомити, що з 9 квітня Джон Болтон буде моїм новим радником з національної безпеки. Я дуже вдячний за роботу генералу Макмастеру, який виконав велику роботу і завжди залишиться моїм другом», - написав американський лідер.

За інформацією CNN, Трамп декілька тижнів обговорював із Болтоном можливість заміни Макмастера на посаді радника. Кілька джерел телеканалу відзначили, що президент прийняв рішення про заміну радника після декількох місяців особистих протиріч між ними.

Нагадаємо, Макмастер став радником Трампа з нацбезпеки в лютому 2017 року. Макмастер залишається генералом збройних сил США, однак, згідно з його власною заявою, цього літа піде й з армії.

Болтон працював при ООН з 2005 по 2006 рік, а до того він служив в Держдепартаменті. Він відомий своїми консервативними поглядами на зовнішню політику і є прихильником жорсткої лінії щодо КНДР, Ірану, Куби, Росії.

Раніше повідомлялося, що Трамп має намір дати свідчення у «російській справі».

Також президент США заявив, що не звільнятиме прокурора по «російській справі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: