США збільшать допомогу Україні

Читать на русском
У Конгресі США представили консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, у якому загальний обсяг допомоги Україні збільшено до 620,7 млн ​​доларів.

Сполучені Штати Америки в цьому році збільшать допомогу Україні до більш 620 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в США в Facebook, пише «Слово і Діло».

Нова зброя Путіна: блеф чи реальна загрозаРекламуючи нову зброю, Володимир Путін хоче відвернути увагу від сирійського розгрому 8 лютого.

У Конгресі США представили консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, у якому загальний обсяг допомоги Україні збільшено до 620,7 млн ​​доларів.

Згідно із законопроектом Пентагону, 200 млн доларів виділяється на військово-технічну допомогу Україні (на 50 млн доларів більше, ніж у 2017 році). Ці кошти спрямують на фінансування проектів підтримки ЗСУ - підготовку військових, поставки військової техніки і спорядження, летальної зброї і логістичного забезпечення, а також на розвідувальну підтримку українських сил безпеки.

Обсяг допомоги Україні по лінії Державного департаменту США і причетних агентств визначено в сумі 420,7 млн, що на 10 млн доларів перевищує відповідні витрати минулого року. Зокрема, збільшено видатки на посилення безпеки України за програмою «Міжнародне військове фінансування».

«Перед набуттям чинності консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників і підписаний президентом США», - додали в посольстві.

Раніше стало відомо, що Канада продовжить надавати Україні допомогу.

Нагадаємо також, Єврокомісія запропонувала Україні один мільярд фіндопомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: