Хабар Супрун: у МОЗ розкрили подробиці

Читать на русском
МОЗ оприлюднив роз’яснення щодо звернення в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун до НАБУ стосовно пропозиції хабара.

МОЗ оприлюднив роз’яснення щодо звернення в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун до НАБУ щодо пропозиції хабара.

Про це повідомляється на сторінці відомства в Facebook, пише «Слово і Діло».

Боротьба з елітною корупцією: чому це можливо в інших і що не так в УкраїніГолова парламенту Андрій Парубій припускає, що Рада зможе розглянути закон про антикорупційний суд у першому читанні вже 1 березня. Про перспективу ухвалення та боротьбу з елітною корупцією міркували експерти.

Як зазначається, слідчі дії щодо пропозиції хабара виконувачці обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун, тривають уже близько року.

Відомо, що рік тому помічник одного з народних депутатів запропонував виконуючій обов’язки міністра хабара у вигляді квартири за використання службового становища для допомоги в отриманні медичним закладом певного дорогого обладнання.

Наступного дня доктор Уляна Супрун звернулася до детективів НАБУ з заявою про ознаки злочину. Після цього в .о. міністра та її позаштатний радник впродовж року брали участь у слідчих діях для документації деталей.

У наступних зустрічах з помічником народного депутата брав участь мер міста, який підтвердив пропозицію хабара квартирою. Квартиру пропонувалось оформити на радника Уляни Супрун, який зіграв роль довіреної особи.

Потреба міста в медичному обладнанні не може бути причиною пропозицій хабарів. Це дискредитує роботу уряду, не дає відновити довіру суспільства до державної служби та чиновників, йдеться в роз’ясненні.

У країні працюють багато міжнародних фондів, програм донорської підтримки, в бюджетах міст та громад накопичені суттєві бюджетні резерви. Міністерство охорони здоров’я підтримує всі запити від міст та медичних закладів щодо отримання необхідного обладнання. Це є частиною наших обов’язків, для їх виконання пропонувати службовим особам хабарі непотрібно.

За історію незалежної України не було доведених до рішення суду справ, відкритих за статтею 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» за участю очільників міністерств.

У МОЗ також зазначили, що вся команда відомства підтримує детективів НАБУ та прокурорів САП, які попри будь-які настрої в суспільстві дуже багато працюють для того, щоб боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.

Нагадаємо, в ГПУ спростували слова директора НАБУ щодо відкриття кримінальних проваджень щодо в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Раніше голова НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ відкрила справи проти Супрун.

Як повідомлялося, Ситник і Супрун підписали меморандум про співпрацю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: