МВФ побачив в держбюджеті-2018 значні ризики

Читать на русском
МВФ бачить великі ризики для доходів і витрат держбюджету України на 2018 рік, але при цьому згоден з цільовим орієнтиром дефіциту бюджету на рівні близько 2,5% ВВП.

МВФ бачить великі ризики для доходів і витрат держбюджету України на 2018 рік, але при цьому згоден з цільовим орієнтиром дефіциту бюджету на рівні близько 2,5% ВВП.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters з посиланням на постійного представника Фонду в Україні Йосту Люнгмана.

Вперше коментуючи український бюджет, він сказав, що МВФ ще не закінчив оцінку документа і податкового законодавства, але вже висловлює занепокоєння.

«В цілому, хоч ми і згодні з цільовим орієнтиром дефіциту бюджету на наступний рік, ми бачимо значні ризики з боку бюджетних доходів і витрат», - сказав Люнгман.

Він додав, що МВФ сподівається продовжити переговори з урядом України в найближчі дні і вирішити, чи потрібні додаткові заходи для коригування бюджету відповідно до програми.

Дефолт і відмова в транші МВФ: в чому криється реальний ризик для УкраїниНБУ не чекає кредиту МВФ у 2017 році, але в Мінфіні все ще називають умови для його отримання – антикорупційний суд і приватизація. Тим часом дедалі частіше серед наслідків відмови МВФ звучить ризик дефолту. У ситуації розбирались експерти.

Як повідомлялося, 7 грудня Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала держбюджет України на 2018 рік.

Нагадаємо, Україна в 2018 році розраховує на отримання двох траншів від Міжнародного валютного фонду на загальну суму 3-3,5 мільярдів доларів США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: