Порошенко чекає від НАТО ще більше допомоги

Читать на русском
Порошенко підкреслив, що Україна послідовно продовжує курс євроатлантичної інтеграції і реформи сектора безпеки й оборони відповідно до стандартів Альянсу.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі в Мюнхені з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом висловив зацікавленість у залученні більшої допомоги НАТО для реформування оборонного сектора.

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Порошенко підкреслив, що Україна послідовно продовжує курс євроатлантичної інтеграції і реформи сектора безпеки й оборони відповідно до стандартів Альянсу.

«Була висловлена ​​зацікавленість у залученні більшої практичної та експертної допомоги НАТО для досягнення подальшого прогресу на цьому шляху», - йдеться в повідомленні.

Крім того, президент подякував за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку НАТО і солідарність у протидії російській агресії.

Він також обговорив зі Столтенбергом перспективи посилення взаємодії України з Альянсом за результатами саміту НАТО у Брюсселі в липні 2018 року.

Столтенберг прокоментував членство України в НАТОГенеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що питання членства України в Альянсі може бути розглянуте після проведення Києвом реформи у сфері оборони.

Раніше Порошенко попросив ЄС і НАТО тримати двері відкритими для України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: