Бюджетникам Івано-Франківської області поки не виплатили весь борг із зарплати, як обіцяв Гончарук

Читать на русском
Голова Івано-Франківської обладміністрації Олег Гончарук обіцяв вирішити питання з боргами із зарплат бюджетників.
Олег ГончарукСлово і Діло

Голова Івано-Франківської обладміністрації Олег Гончарук не виконав обіцянку реалізувати всі зобов'язання із заробітної плати.

Таку обіцянку він дав 6 червня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Українці поголівно незадоволені своєю зарплатою – опитуванняЛише кожному десятому українцю, а саме 12%, вистачає зароблених грошей. Серед жінок невдоволених своєю зарплатою виявилося більше, ніж серед чоловіків.

«Я зустрічався із заступником міністра фінансів, ми домовилися про наступне: область подає проблему в коштах, що ми робимо в себе на місцях, як ми оптимізуємо витрати. І буквально до кінця червня питання має бути вирішене. Єдине, що я можу сказати, всі зусилля щодо зарплати будуть виконані перед людьми», – заявив Гончарук.

Станом на 6 вересня затримка із зарплати в області становила більш ніж один місяць, при цьому, за словами Гончарука, погасити борг через місцеві бюджети нереально.

26 жовтня чиновник запевнив, що зробить усе для надання державної субвенції на погашення заборгованості. Зокрема, борг перед медичними працівниками до кінця року становив близько 117 млн грн. На погашення заборгованості Міністерство охорони здоров'я в 2017 році додатково виділило 70 млн грн.

За вересень-грудень для Івано-Франківської області збільшили обсяг субвенції з бюджету на 55,1 млн грн, плюс виділили стабілізаційну дотацію в розмірі 46,4 млн грн.

Станом на 24 січня борг із зарплати так і не був виплачений. При тому, що 22 грудня до обласного бюджету кошти для медичних працівників надійшли.

Станом на 11 лютого 100 млн грн зарплати не виплачено педагогам. Але на сесії облради відзвітували, що медики гроші отримали.

Загалом, на 14 березня працівникам бюджетних установ винні 43 млн 591,4 тис. грн, у тому числі заборгованість, термін виплат якої не настав, у сумі 40 млн 409,5 тис. грн і прострочена – 31 млн 81,9 тис. грн. Тому поки Гончарук зі своєю обіцянкою не впорався.

Нагадаємо, загальна заборгованість із зарплати продовжує збільшуватися, за січень вона зросла на 7%, а найбільші показники зафіксовані в Херсонській області та на Волині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: