У Держстаті озвучили зарплату українців за годину роботи

Читать на русском
Державна служба статистики оприлюднила дані про погодинну оплату праці українців. У Києві погодинна оплата праці очікувано виявилася більшою, ніж у регіонах.

Державна служба статистики оприлюднила дані про погодинну оплату праці українців.

У Києві погодинна оплата праці очікувано виявилася більшою, ніж у регіонах. Однак вона в сім разів нижча, ніж за годину в середньому заробляють у США. Як інформує «Слово і Діло», в середньому українці за годину роботи отримують 53 гривні. Такими були дані Держстату на кінець минулого року, повідомляє ТСН.

У Києві спостерігався найвищий рівень погодинної оплати – 81 гривня. Найменше платять у Чернігівській області – 42 гривні.

Водночас, якщо порівняти з іншими країнами, наприклад США, то там за годину роботи заплатять у середньому 22 долари або майже 600 гривень. Цей показник у сім разів більший, ніж у Києві.

Стало відомо, скільки українців живуть на мінімальну зарплатуУ грудні торік 6,6 відсотків штатних працівників отримували мінімальні зарплати. Ще майже 50 відсотків заробили 6 тисяч.

Нагадаємо, в 2017 році в Україні середньомісячна зарплата збільшилася більш ніж на 37% порівняно з минулим роком і склала 6900 гривень.

Раніше в Держстаті розповіли, в кого найбільша зарплата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: