Що вплинуло на рекордну кількість голосів за Путіна?

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Вибори були абсолютно продуманими, а весь інформаційний порядок денний працював на перемогу Путіна.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог, виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков, оцінюючи рекордну кількість голосів на президентських виборах у РФ за Володимира Путіна.

«Навальний, який міг скласти хоча б якусь конкуренцію, не був допущений до виборів. Інші можливі кандидати, які могли б скласти принаймні примарну конкуренцію, також не були допущені. Насправді, вся медійна та пропагандистська машина, що є в РФ, працювала на Путіна. Інші кандидати не мали доступу до неї, все керувалося його адміністрацією», – зазначив Войтков.

Технологічно була створена ситуація, яка виключила хоч якусь примарну конкуренцію з боку можливих опонентів, додав експерт.

Крім того, кілька років Путін розігрував карту, яка вплинула на мобілізацію електорату, уточнив політолог.

«В умовах спроби збудувати нову систему зовнішньої та міжнародної політики, швидкого технологічного прогресу й подібних моментів багато людей мобілізувалися», – підкреслив він.

У Росії пройшли вибори президента: що пишуть у соцмережахВолодимир Путін очікувано перемагає на виборах президента в Росії. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

За його словами, це зіграло свою роль не лише в РФ, але й у США на виборах президента.

«Тоді велика частина виборців проголосували за Трампа лише через те, що вони мали застереження з приводу швидкої зміни ситуації в світі, зростання нових технологій, зменшення кількості робочих місць тощо. Так і в РФ. Особливо це притаманно категорії, яка не може підлаштуватися під сучасний ритм життя, не має вищої освіти. На тлі цього Путін для них є символом стабільності, того, що РФ буде якимось чином опонувати ворогам РФ. Путін – це якась стабільність для них», – пояснив Войтков.

Також зіграло на користь Путіна порівняння зі «складними 90-ми», коли була складна ситуація в економіці, констатував експерт.

«Незважаючи на санкції санкції, РФ не зазнала катастрофічних втрат. Це зіграло на руку Путіну», – додав він.

На його думку, після виборів слід очікувати брязкання зброєю.

«Напередодні виборів Путін озвучив чіткі меседжі щодо подальших дій. Буде спроба побудувати реваншистську політику, а відповідно, РФ самоізолюватиметься від західного світу. Тому Україні не варто очікувати якихось зрушень у питаннях Донбасу та Криму», – резюмував Валентин Войтков.

«Слово і Діло» розібралося, що в соціальних мережах думають про вибори в країні-агресорі. Детальніше – в нашому огляді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: