«Суд» у Криму просить для активіста Балуха 5 років колонії

Читать на русском
Український активіст Володимир Балух, якого кримські окупанти звинувачують у зберіганні боєприпасів і активній проукраїнській позиції, на засіданні Роздольненського районного суду виступив із заключним словом.

Український активіст Володимир Балух, якого кримські окупанти звинувачують у зберіганні боєприпасів та активній проукраїнській позиції, на засіданні Роздольненського районного суду виступив із заключним словом.

Так, виступаючи на засіданні, він заявив, що справа проти нього «сфабрикована в зв'язку з його політичною позицією» й це не змусить його любити «нову батьківщину», пише «Слово і Діло».

Геращенко закликала світ допомогти засудженому за український прапор Балуху в окупованому КримуГеращенко закликає світових лідерів відреагувати на незаконне ув'язнення підконтрольним РФ судом Криму Володимира Балуха, який вивішував прапор України на своїй домівці.

Як повідомляє кореспондент «Крим.Реалії», прокурор також заявив, що провина Балуха «повністю доведена». На думку обвинувача, в перебігу судового процесу захист «не надав жодного доказу, що свідчить про його (Балуха – ред.) невинуватість».

При цьому, як повідомляє кореспондент, під час судового слідства не був розглянутий жоден доказ, що вказує на факт придбання українським активістом боєприпасів.

Адвокат Балуха під час дебатів звернув увагу, що в суді не були опитані більшість свідків звинувачення, а отримані під час обшуку докази не можуть вважатися такими, оскільки «знайдені з порушенням законодавства». Захист також заявив, що вирок у справі активіста має бути виправдальним.

12 січня Роздольненський районний суд Криму завершив судове слідство у справі українського активіста Володимира Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки й сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десять тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха та правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: