Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Береза обіцяє вже завтра підготувати запит щодо використання 370 млн грн, виділених на будівництво бригадного табору на полігоні Широкий Лан

13 березня 2018 року народний депутат України Юрій Береза пообіцяв вже завтра підготувати запит щодо використання 370 мільйонів гривень, виділених на будівництво бригадного табору на полігоні Широкий Лан (відео:40:10).
Не виконано
Сказано 13 березня 2018 р.

Джерело

  • https://112.ua/politika/vecherniy-praym-13032018-437079.html
  • https://allkharkov.ua/news/state/poligon-za-370-millionov-kak-voennyi-budjet-ykrainy-smeshivaut-s-griazu-foto-fakt.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=9&kod8011=17949
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6748.html
  • Лист від Юрія Берези
  • Лист від Юрія Берези
  • Лист від Юрія Берези
  • Лист від Юрія Берези
  • Лист від Юрія Берези
  • Лист від Юрія Берези

Результат

В п'ятницю 16 березня – день оголошення запитів народних депутатів в парламенті ім'я Юрія Берези не звучало. Обіцянку вважаємо невиконаною, оскільки ще 14 березня нардеп обіцяв підготувати запит щодо перевірки витрачених на будівництво бригадного табору на полігоні Широкий Лан 370 млн грн.

Незабаром, нам повідомили, що 15 березня, з метою прискорити перевірку витрачених коштів на будівництво бригадного табору на полігоні Широкий Лан, Юрій Береза направив звернення на ім'я головного Військового прокурора України Анатолія Матіоса та начальника Генерального штабу України Віктора Муженко. Оскільки, відповідно до норм чинного законодавства України, посадові особи, яким адресовано депутатське звернення, зобов'язані впродовж 10 днів (депутатський запит - впродовж 15 днів) з моменту його одержання розглянути і дати письмову відповідь. Також нам повідомили, що Юрій Береза піднімав це питання на засіданні Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони 14 березня.

Однак, враховуючи, що обіцянка стосувалася надіслання депутатського запиту, а не звернення, ІА "Слово і Діло" не може змінити відповідний статус обіцянки, незважаючи на те, що нардеп максимально сприяє вирішенню цього проблемного питання.

Різниця між запитом та зверненням у тому, що запит - це перш за все вимога надати офіційну відповідь, подається він у письмовій формі та розглядається на засіданні Верховної Ради України. Звернення у свою чергу - депутатське звернення - викладена в письмовій формі пропозиція народного депутата, звернена до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, керівників підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян здійснити певні дії, дати офіційне роз'яснення чи викласти позицію з питань, віднесених до їх компетенції. Тому обіцянка залишається невиконаною.