Стала відома явка кримських татар на вибори президента РФ

Читать на русском
Явка кримських татар на вибори президента РФ, які відбулися 18 березня, не перевищила 10 відсотків.
Заїр Смедляєв

Явка кримських татар на вибори президента РФ, які відбулися 18 березня, не перевищила 10%.

Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Шантаж кримчан та робота в «комісіях»: правова оцінка незаконних виборів у КримуВибори в РФ на території Криму є незаконними. А як бути з кримчанами, які беруть участь у виборчих комісіях? Чи можна вважати незаконними їхні дії, міркували правозахисники.

«Активність кримських татар, як і передбачалося, не перевищила 10%. Як би влада не намагалася, як би не залякувала, кримські татари гідно відреагували на так звані вибори в Криму», – заявив він.

Загальна активність кримчан на виборах також була низькою, заявив Смедляєв.

«Коли ми дивилися виборчі дільниці, де не спостерігалася особлива активність, цифри за підсумками чомусь були завищені», – уточнив він.

Також він повідомив про те, що між ділянками курсували автобуси з козаками, й припустив, що кожне їхнє прибуття на чергову ділянку супроводжувалося вкиданням бюлетенів.

«Всі цифри притягнуті за вуха для того, щоб там нинішнє керівництво залишилося на своєму місці, в них було поставлене завдання явки під цифру», – впевнений Смедляєв.

Раніше в МЗС Франції заявили, що не визнають вибори в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: