Савченко оголосять підозру в держперевороті – Геращенко

Читать на русском
ГПУ готова найближчим часом пред'явити народному депутату Надії Савченко підозру в підготовці державного перевороту.

ГПУ готова найближчим часом пред'явити народному депутату Надії Савченко підозру в підготовці державного перевороту.

Як інформує «Слово і Діло», про це в кулуарах Верховної Ради заявив член фракції «Народного фронту» Антон Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна».

Справа Рубана: поспішний від'їзд Савченко, зв'язки з Медведчуком і нові фігурантиНадію Савченко викликали на допит до СБУ в справі Володимира Рубана 13 березня, однак увечері 12 березня нардеп поїхала до ПАРЄ. В ситуації розбирались експерти.

«Я думаю, що в генерального прокурора достатньо підстав для того, щоб звинувачувати ту ж Савченко. Не виключаю, що слідом за Бакуліним ми побачимо пропозицію про зняття депутатської недоторканності з неї ... Її підозрюють у співучасті, в організації та підготовці перевороту», – розповів він.

Як розповів Геращенко, останній рік Савченко їздила до військових частин, де займалася «агітацією та підривною діяльністю».

Він також зазначив, що кремлівські ЗМІ разом із російськими спецслужбами навмисно «розкрутили пані Савченко, коли вона сиділа в тюрмі в Росії».

За словами нардепа, зазвичай на жодному судовому процесі над українськими політв'язнями в РФ не було прямих телетрансляцій.

«Лише на процесі Савченко російський суд дозволяв присутність усіх медіа. Світові, українські, західні з неї зробили інформаційну бомбу, розкрутили й кинули в наш інформаційний простір», – додав він.

Нагадаємо, що 12 березня народного депутата Надію Савченко викликали на допит до СБУ в справі Володимира Рубана.

Сам Рубан був затриманий 8 березня на КПВВ «Майорськ» з арсеналом зброї. Йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю), ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт). Суд залишив його під вартою на 2 місяці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Рубан зі своїм угрупованням, до якого, за версією прокуратури, входили Захарченков, Березень, Лящ і Мезенцев, готувався дестабілізувати українське суспільство за допомогою масових терористичних атак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: