Порошенко вніс до Ради законопроект про валюту

Читать на русском
Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про валюту, а відповідний документ зареєстрований у парламенті 19 березня.

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про валюту, а відповідний документ зареєстрований у парламенті 19 березня.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

У НБУ пояснили зміцнення гривніНа зміцнення курсу національної валюти вплинули відступ сезонних чинників, надходження валюти від нерезидентів і поліпшення девальваційних очікувань.

Як зазначається, текст документа наразі відсутній на сайті Ради.

Раніше Національний банк повідомив, що законопроект про валюту передбачає видачу двох видів ліцензій.

Після ухвалення Верховною Радою відповідного закону НБУ видаватиме лише генеральну валютну ліцензію банкам і валютну ліцензію для небанківських фінустанов, таких як валютообмінні пункти.

Також поняття «валютний контроль» зміниться на «валютний нагляд».

При цьому в Нацбанку додали, що сума, яка підпадає під фінмоніторинг, збільшиться до 300 тис. грн, а терміни розрахунків за зовнішньоекономічними операціями (зараз 180 днів максимум) не матимуть обмежень.

Нагадаємо, на думку президента Петра Порошенка, закон «Про валюту» замінить декрети початку 90-х. Цей закон допоможе лібералізувати валютне регулювання.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко провів зустріч із новопризначеним головою НБУ Яковом Смолієм, під час якої назвав головні пріоритети діяльності регулятора, серед яких першою залишається його незалежність.

Як відомо, 15 березня Верховна Рада підтримала звільнення Гонтаревої з посади голови Нацбанку й призначила на цю посаду Якова Смолія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: