Отруїти Скрипаля наказав Путін – МЗС Британії

Читать на русском
Голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон звинуватив російського президента Путіна в безпосередній участі в отруєнні колишнього російського агента.

Голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон звинуватив російського президента Путіна вбезпосередній участі в отруєнні колишнього російського агента.

За словами Джонсона, президент Росії Володимир Путін «практично напевне» особисто віддав наказ використати токсичну нервово-паралітичну речовину «Новачок» для отруєння Сергія Скрипаля. Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Отруєння Скрипаля: як це змінить ставлення Заходу до РФ та в чому користь для УкраїниБританія висилає з країни усіх російських дипломатів та розриває відносини з РФ у відповідь на отруєння Сергія Скрипаля та його дочки. Чи змусить ця ситуація Захід подивитися інакше на дії РФ та конфлікт на Донбасі?

«У нас суперечка з путінським Кремлем і з його рішенням, а ми вважаємо, що практично напевне направити використання нервово-паралітичної речовини на вулицях Великої Британії, на вулицях Європи вперше після Другої світової війни було його рішенням», – заявив британський міністр.

Голова британського МЗС наголосив, що Лондон водночас не має нічого проти самих росіян.

«В результаті того, що відбувається, русофобії не має бути», – сказав Джонсон.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, в якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його дочки.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки була використана одна з найбільш токсичних речовин у світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: