Чотири країни офіційно звинуватили Росію в отруєнні Скрипаля

Читать на русском
Лідери чотирьох країн – США, Великої Британії, Німеччини та Франції – підписали спільну заяву про роль Росії в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Лідери чотирьох країн – США, Великої Британії, Німеччини та Франції – підписали спільну заяву про роль Росії в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Відмова Росії відповісти на питання Великої Британії про отруєння екс-шпигуна Скрипаля додатково вказує на її відповідальність. Про це йдеться в спільній заяві лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини, розміщеній на сайті німецького уряду, пише «Слово і Діло».

Британія звинуватила Росію в порушенні статуту ООННа екстреному засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника Великобританії Джонатан Аллен заявив, що Росія порушила Статут ООН, отруївши екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку.

У заяві також наголошується, що військова нервово-паралітична речовина, розроблена в Росії, вперше після Другої світової війни була використана для нападу в Європі.

«Це напад на суверенітет Сполученого Королівства. Така практика явно порушує положення Конвенції про хімічну зброю та міжнародне право. Це загрожує всій нашій безпеці», – йдеться в заяві.

Трамп, Мей, Меркель і Макрон відзначають, що Британія детально роз'яснила, що відповідальність за цей напад, скоріш за все, нестиме Росія. Вони підтримують оцінку Сполученого Королівства, що Росія не надала правдоподібного альтернативного пояснення щодо справи Скрипаля.

«Відмова Росії відповісти на законні запитання уряду Сполученого Королівства є додатковим доказом її відповідальності. Ми закликаємо Росію прокоментувати будь-які питання, пов'язані з нападом у Солсбері», – йдеться в заяві.

Четверо лідерів також зазначають, що РФ має повною мірою розкрити програму «Новачок» Організації із заборони хімічної зброї (OPCW).

«Наші побоювання посилюються в умовах минулих випадків безвідповідально поведінки Росії в інших сферах. Ми закликаємо Росію виконати свої обов'язки члена Ради безпеки ООН, підтримувати міжнародний мир і безпеку», – закликали Трамп, Мей, Макрон і Меркель.

Раніше генсек НАТО заявив, що Сергія Скрипаля та його дочку Юлію отруїли однією з найбільш токсичних речовин у світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: