НАБУ перевіряє ще одного депутата Полтавської облради за фактами брехні в декларації

Читать на русском

Керівник осередку партії Опоблок у Полтавській області Олег Сазонов забув вказати півмільйона гривень доходів.
Олег Сазоновфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Полтавської обласної ради Олегом Сазоновим.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив надати доступ до документів Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме декларації Сазонова за 2016 рік. За його словами, Сазонов, будучи депутатом Полтавської облради, згідно з наказами Міністерства молоді та спорту, отримав понад 518 тисяч гривень призових за Олімпіаду, проте не вказав їх у декларації.

Як відомо, Сазонов є одним із тренерів борця греко-римського стилю Жана Беленюка, який завоював у 2016 році «срібло» на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Саме за медаль Беленюка депутату Полтавської облради виплатили трохи більш ніж півмільйона гривень і ще 12 500 гривень за Чемпіонат Європи.

Суддя задовольнив клопотання.

Журналісту «Слово і Діло» вдалося знайти в публічному доступі наказ Мінспорту лише про присвоєння грошової винагороди Сазонову за Чемпіонат Європи в розмірі 12,5 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до рахунку ще одного депутата Полтавської облради.

Раніше стало відомо, що Бюро перевіряє депутата Чернігівської облради за фактами брехні в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: