Савченко звинувачують у підготовці теракту в Раді: реакція соцмереж

Читать на русском

Надію Савченко звинувачують у підготовці теракту в парламенті. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Надія СавченкоСлово і Діло

Народного депутата Надію Савченко звинуватили в підготовці теракту у Верховній Раді України. За словами генпрокурора Юрія Луценка, «Савченко особисто планувала й давала вказівки, як провести теракт тут, у залі ВР, мінометами обрушивши купол ВР і добиваючи нардепів автоматами».

Генеральна прокуратура вже внесла до парламенту подання на зняття недоторканності та арешт Савченко.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як у соціальних мережах відреагували на звинувачення на адресу Савченко.

«Коли Тимошенко зробила Надію Савченко 1-м номером у списку – це був потужний pr-хід. Але Савченко хороша була для неї у в'язниці, а не на волі. Цікаво, якщо зараз Савченко закриють в Україні, яка партія зробить її 1-м номером на виборах наступного року? Як символ точно підходить», – написала журналістка Христина Бердинських.

«Астанавитесь!». Ні, серйозно, ви ж із неї народного героя ліпите. Треба було говорити, як Грицак. Про теракти в центрі Києва, про жертви серед «пересічних українців», а ось план терактів у Раді може викликати інший ефект», – вважає журналіст Сергій Костеж.

«Це був би кінець для України, кінець нормального життя для кожного українця. Два роки тому її зустрічали як героя. Тепер вона ворог. Жорстока правда, яку потрібно прийняти», – написав блогер Мирослав Олешко.

«Заява генпрокурора про те, що Надія Савченко планувала здійснити теракт прямо в залі Верховної Ради, комусь може здатися просто дикою. Якби не одкровення самої Савченко, зроблене годиною раніше: мовляв, а що тут такого, хто не думав підірвати Банкову чи Верховну Раду?! .. Ніхто не думав, Надю, ніхто. Крім тих, хто виконує волю держави, яка здійснила збройну агресію проти України», – написав журналіст Олександр Швець.

«Розкритий агент Савченко повернулася й відверто заговорила кремлівськими темниками. Заради цього треба було їхати за інструкціями за межі України? Вони ж ідуть на всіх російських телеканалах. Або в неї немає інтернету?», – так народний депутат Олександр Бригинець прокоментував виступ Савченко перед допитом.

«Я правильно розумію ситуацію – у правоохоронних органів немає претензій до Іванющенка і Злочевського, але є претензії до Савченко?», – здивувався В'ячеслав Чечило.

«Василь Грицак на посаді з липня 2015 року, Луценко – з 12 травня 2016 року, навіть міністр оборони незмінно той самий із жовтня 2014 року. Савченко звільнили 25 травня 2016 року. Два роки ті самі люди були на тих самих посадах, поки колишня полонена мала доступ до держтаємниці, їздила на дипломатичні зустрічі як представник держави й тепер ось це «планувала теракт у Верховній Раді». Дуже цікавий стан спецслужб у цій державі», – написала журналістка Софія Кочмар-Тимошенко.

Нагадаємо, Надію Савченко виключили з парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: