Савченко позбавили доступу до держтаємниці

Читать на русском
Верховна Рада виключила народного депутата Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони.

Верховна Рада виключила народного депутата Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони.

За таке рішення проголосував 261 депутат, пише «Слово і Діло».

Савченко оголосять підозру в держперевороті – ГеращенкоГПУ готова найближчим часом пред'явити народному депутату Надії Савченко підозру в підготовці державного перевороту.

Перед цим депутат Андрій Тетерук заявив, що це проект постанови ще від 2016 року.

«Ми мали справу з послідовною ідеологічною підтримкою винятково тез кремля. Єдина її притомна заява – це прохання не дати їй скурвитися … Не соромно робити помилки, соромно не виправляти їх наслідки», – зазначив Тетерук.

«Вимагаємо виключити її з комітету. Ми маємо зупинити процес, який робить Савченко», – додав він.

Перед голосуванням за Савченко заступився депутат від «Опоблоку» Скорик, який додав, що «Савченко зробила важливі заяви» в четвер щодо дій влади.

Згідно з пояснювальною запискою, член комітету має доступ до державної таємниці.

«Народний депутат України Савченко Н. В. має допуск до державної таємниці. Як член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони бере участь у засіданнях, де розглядається інформація, яка належить до державної таємниці. Зокрема, стримування військової агресії Росії проти України, забезпечення Збройних сил України озброєнням та військовою технікою, планування та проведення військових навчань тощо», – йдеться в записці.

Тому в документі зазначається, що виключити Савченко потрібно «з метою недопущення розголошення інформації, яка належить до державної таємниці й зважаючи на те, що член комітету має брати участь у засіданнях, де розглядатимуться питання, пов’язані з державною таємницею, необхідно ухвалити дану Постанову найближчим часом».

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко в четвер, 15 березня, прибула на допит до Служби безпеки України.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про намір внести подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: