В Україні банкноти до десяти гривень замінять монетами: реакція соцмереж

Читать на русском

Слово і Діло з'ясовувало, що українці думають з приводу заміни паперових 1, 2, 5 і 10 гривень на монети.
Слово і Діло

Національний банк України випустив нові монети номіналом 1, 2, 5 і 10 гривень, які згодом мають замінити банкноти.

«Українці зможуть розраховуватися одночасно і новими монетами, і банкнотами відповідних номіналів, поки монети природно й поступово не замінять банкноти в обігу», – повідомили в регуляторі.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що з цього приводу думають українці.

«Вся річ у тім, що за 20 років існування гривня знецінилася. Раніше 10 гривень були великою купюрою й часто не використовувалися. А тепер вони переходять до розряду розмінної монети. Швидко приходять у непридатність, друкувати такі купюри стало занадто дорого. Дорожче, ніж становить їхній номінал. Тому їх замінять більш зносостійкими грошовими знаками», – вважає журналіст Андрій Юхименко.

«Я ненавиджу монети – їх важко із собою носити. Та й смішно в Європі дивитися на офіціантів із величезними шкіряними гаманцями по півкіло. потрібно переводити країну в безнал, а не в монети», – написав Данило Ваховський.

«НБУ хоче, щоб гаманці українців стали важчими, але не від збільшення сум, а від ваги монет», – написала Олеся Медведєва.

«Паперові 1, 2, 5 і 10 гривень НБУ змінює на металеві. Ви готові отримати 83 гривні решти копійками зі 100 в маршрутці?», – написала Наталя Макогон.

«Для мене це сигнал про різку зміну в економіці. Якщо зараз мінімальна монета, якою користуються – 10 копійок, то буде 1 гривня. А значить, усе досить сумно», – вважає Юрій Кушнєров.

Нагадаємо, Національний банк України повідомив про рішення припинити карбування монет 1, 2, 5 і 25 копійок і перейти на округлення сум покупок із липня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: