Вибух біля польського Меморіалу орлят у Львові. Поліція знайшла гранату

Читать на русском
Поліція Львівської області відкрила провадження за фактом вибуху на території Личаківського цвинтаря у Львові. Невідомі кинули гранату РГД-5.

Поліція Львівської області відкрила провадження за статтею «Хуліганство», за фактом вибуху на території Личаківського цвинтаря в місті Львові.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише УНН із посиланням на прес-службу Національної поліції області.

Коли припиняться скандали між Польщею та Україною?Польський прем’єр не виключив, що до антибандерівського закону внесуть зміни. Проте знесення пам'ятника воїнам УПА в польському селі Україна назвала актом вандалізму, а Польща вважає його законним. Конфлікт між країнами оцінили експерти.

«За фактом вибуху відкрите провадження за частиною 4 статі 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. На щастя, ніхто не постраждав», – повідомили в поліції.

Також відомо, що за попередніми даними, у Львові на Личаківському цвинтарі, неподалік польського поховання – меморіалу «Львівські орлята» – невідомі кинули гранату РГД-5.

Нагадаємо, на територію Личаківського цвинтаря у Львові в ніч на середу невідомі кинули предмет, який вибухнув. Від вибуху утворилась яма діаметром 30 см. Ніхто не постраждав, надгробки також не пошкоджені.

Раніше стало відомо, що в Польщі зруйновані вісім українських пам'яток, які досі не відновлені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: