Порошенко привітав українських добровольців зі святом

Читать на русском
Сьогодні, 14 березня, українці відзначають День добровольця. Відповідна постанова була ухвалена Верховною Радою ще на початку 2017 року.

Сьогодні, 14 березня, українці відзначають День добровольця.

Відповідна постанова була ухвалена Верховною Радою ще на початку 2017 року, пише «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що 8 Березня залишиться державним святомСказано 8 березня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Основною метою святкування є вшанування мужності й героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посилення суспільної уваги й турботи до учасників добровольчих формувань.

Своєю чергою президент Петро Порошенко в своєму зверненні до українських добровольців відзначив патріотів сучасної України, які за покликом серця, усвідомлюючи свій громадянський обов'язок і відповідальність за майбутнє держави, не чекаючи офіційного оголошення мобілізації, стали на захист її незалежності.

«Саме ви взяли на себе перший удар російського агресора й відчули на собі підступність і жорстокість ворога, пройшли пекло важких боїв за Широкине, Іловайськ, Мар'їнку, Донецький аеропорт, самопожертвою, мужністю й героїзмом довели всьому світу, що ми нікому не віддамо право вирішувати нашу долю», – наголосив Порошенко.

Президент зазначив, що зараз багато хто з добровольців, здобувши бойовий досвід, продовжує виконувати завдання з відбиття та стримування ворожої навали на сході країни в складі оновленого українського війська.

«Цього дня ми вклоняємося всім героям, які віддали своє життя за збереження територіальної цілісності України й за краще майбутнє своїх дітей у вільній країні. Вічна їм слава! Від імені українського народу маю честь висловити вам шану за високий патріотизм і мужність в обороні рідної землі. Бажаю всім міцного здоров'я, успіхів і непохитної віри в нашу перемогу», – йдеться в зверненні.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила постанову про створення нового свята – Дня добровольця. Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.

Як повідомлялося, в Київраді вирішили на свята піднімати прапор ОУН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: