У НАБУ прокоментували затримання депутата Київської міськради

Читать на русском

В Антикорупційному бюро підтвердили інформацію української преси про затримання одного з членів Київської міськради.

13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали депутата Київської міської ради Сергія Кримчака та його ймовірного спільника за підозрою в організації злочинної схеми із заволодіння трьома земельними ділянками в Києві.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі НАБУ.

«13 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київської міськради та його ймовірного спільника за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 191 та 209 Кримінального кодексу України», – зазначили у відомстві.

За інформацією прес-служби, Кримчак у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 мільйони гривень.

«На думку детективів Бюро, суть схеми полягала в тому, що посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками в Шевченківському районі міста Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував здобуті злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду, заснованого ймовірним спільником товариства», – додали в Бюро.

В Антикорупційному бюро підтвердили інформацію української преси про затримання одного з членів Київської міськради.
Схема, в організації якої підозрюють Сергія КримчакаЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, в НАБУ відмовились озвучити деталі справи, в рамках якої допитували Ігоря Кононенка.

Раніше стало відомо, що Бюро допитувало Кононенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: