G7 розповіли, коли знімуть санкції з Росії

Читать на русском
Санкції проти Росії залишатимуться чинними, поки не відбудуться зміни в агресивній політиці Кремля.

Санкції проти Росії залишатимуться чинними, поки не відбудуться зміни в агресивній політиці Кремля.

Про це наголошувалося під час зустрічі президента України Петра Порошенка з послами країн Великої сімки та Європейського Союзу, акредитованими в Україні, повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Порошенко запросив в Україну спецпредставників G7 з питань реформПрезидент Конгресу українців Канади Павло Грод заявив, що український глава України Петро Порошенко запросив спецпредставників G7 з питань реформ.

Зазначається, що Порошенко та посли Великої сімки та ЄС обговорили актуальні питання порядку денного взаємодії в рамках спільної протидії російській агресії, а також прогрес на шляху реформ та зміцнення стійкості України.

«Президент висловив вдячність країнам Великої сімки та ЄС за тверду й рішучу позицію підтримки в контексті забезпечення відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться в повідомленні.

Було відзначено, що цей виклик стосується не лише України, а всіх цивілізованих країн та вільного світу, заснованого на повазі до міжнародного права та засадничих принципів демократії та свободи. У контексті президентських виборів у Росії було висловлене рішуче засудження планів проведення відповідного виборчого процесу на території тимчасово окупованого Криму.

Порошенко заявив, що всі, хто бере участь у цьому процесі та організовує російські вибори в Криму, мають бути розглянуті на предмет включення до відповідних списків санкцій. Особливу увагу під час зустрічі було приділено координації міжнародних зусиль у сфері розгортання міжнародної миротворчої місії на Донбасі. Президент України особливо підкреслив, що така місія має обов’язково бути розміщена на всій тимчасово окупованій території Донбасу, включно зі встановленням контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Нагадаємо, в Україні посилять охорону дипустанов у день виборів у РФ.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, як ФСБ залякує кримчан за відмову йти на вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: