Порошенко похвалився зростанням експорту до Австрії

Читать на русском
Україна збільшила експорт до Австрії на 48 відсотків, що стало результатом початку роботи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Україна збільшила експорт до Австрії на 48%, що стало результатом початку роботи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.   Як інформує «Слово і Діло», про це заявив президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з президентом Австрії Александером Ван дер Белленом.

Про що свідчить візит президента Австрії в Україну?Президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен прибув до Києва. Про те, яку роль відіграє Австрія для України, розповіли експерти.

За його словами, за минулий рік торговий обіг між Україною й Австрією зріс на 18,5% і досягнув 1,2 млрд дол. Водночас український експорт до Австрії зріс на 48%.

«Це результат введення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Це є результатом того, що нарешті почала роботу Угода про асоціацію між Україною та ЄС», – заявив Порошенко.

Також президент додав, що 40 австрійських підприємців мають безпосередній інтерес в абсолютно різних галузях промисловості в Україні – від фармацевтики до сільського господарства та переробної промисловості.

Нагадаємо, президент Австрії перебуває в Україні з офіційним візитом на запрошення глави держави.

Раніше в Держстаті розповіли, як Україна торгувала з РФ минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: