Замах на Скрипаля. У НАТО стурбовані результатами розслідування

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО заявив, що альянс підтримує контакт з Великобританією у справі про розслідування отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс підтримує контакт з Великобританією у справі про розслідування отруєння в Солсбері колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Поліція Британії назвала спосіб отруєння СкрипаляДжерело отруєння екс-офіцера ДРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії могло знаходитися на кладовищі в британському Солсбері, куди вони прийшли провідати покійну дружину колишнього офіцера.

У заяві Столтенберга йдеться, що інцидент з отруєнням викликав серйозну стурбованість у країн альянсу, оскільки Британія є його важливим партнером.

«Використання нервнопаралітічної речовини є жахливим і неприйнятним актом. Великобританія є надзвичайно важливим союзником, і цей інцидент викликає крайнє занепокоєння НАТО. Альянс знаходиться в тісному контакті з владою Сполученого Королівства з цієї проблеми», - підкреслив генсек.

За інформацією британської газети Daily Telegraph, Лондон обговорює з НАТО можливість застосування статті 5 статуту північноатлантичного блоку про спільну оборону, в якій говориться, що атака проти однієї з країн альянсу розглядається як напад на весь альянс.

Нагадаємо, 12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що до отруєння Скрипаля «з високим ступенем ймовірності» причетна Росія. Вона дала РФ час до вечора 13 березня на надання докладних пояснень з приводу інциденту, інакше проти Москви планують ввести серйозні заходи.

У МЗС РФ назвали заяву прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей про ймовірну причетність Москви до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля «цирковим шоу в британському парламенті».

5 березня колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в британському Солсбері з ознаками сильного отруєння. Постраждалих госпіталізували.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: