Поліція Британії назвала спосіб отруєння Скрипаля

Читать на русском
Джерело отруєння екс-офіцера ДРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії могло знаходитися на кладовищі в британському Солсбері, куди вони прийшли провідати покійну дружину колишнього офіцера.

Джерело отруєння екс-офіцера ДРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії могло знаходитися на кладовищі в британському Солсбері, куди вони прийшли провідати покійну дружину колишнього офіцера.

За даними Daily Express, слідчі вилучили з могили дружини Скрипаля різні предмети і живі квіти, які були залишені там розвідником і його дочкою за кілька годин до втрати свідомості тиждень тому, пише «Слово і Діло».

ЗМІ повідомили про вербування Скрипаля британською розвідкою в ІспаніїКолишній офіцер ДРУ Сергій Скрипаль був завербований співробітником британської військової розвідки МІ-6 під час перебування в Іспанії.

Зазвичай чоловік купував штучні квіти у одного і того ж продавця, а в цей раз на могилі лежав живий букет. За попередніми даними, саме він був отруєний нервово-паралітичною речовиною і міг бути надісланий шпигунові додому з листівкою від імені знайомого, який просив віднести їх на кладовище.

Сусіди Скрипаля повідомили також, що до його дому тиждень тому під'їжджала машина доставки. У зв'язку з цим всю пошту і посилки з приміщення направили на дослідження. Отруєння нервово-паралітичною речовиною у власному будинку вважається однією з пріоритетних версій.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що останки родичів Скрипаля можуть бути ексгумовані наступного тижня. Його дружина Людмила померла восени 2013 року від раку у віці 59 років. Неподалік від неї був похований і прах сина Олександра, який помер в липні 2017 року через хворобу печінки.

Раніше в ресторані британського міста Солсбері знайшли сліди нервово-паралітичної речовини, яка використовувалася при отруєнні Скрипаля та його дочки. Як передає BBC, сліди речовини знайшли в тій частині ресторану Zizi, де їли постраждалі незадовго до отруєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: