Отруєння Скрипаля: чи покажуть докази причетності Росії

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей 12 березня може пред'явити докази причетності влади Росії до отруєння Сергія Скрипаля (колишнього шпигуна).

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей 12 березня може пред'явити докази причетності влади Росії до отруєння Сергія Скрипаля (колишнього шпигуна).

Як інформує «Слово і Діло», про це пише The Times з посиланням на джерела в уряді.

Отруєння Скрипаля: ЗМІ висунули нову версіюПоліцейський Нік Бейлі, який постраждав під час розслідування справи британського шпигуна з ДРУ Сергія Скрипаля, потрапив до лікарні після відвідин будинку полковника в Солсбері.

Повідомляється, що Мей близька до офіційного звинувачення Росії в спробі отруїти колишнього співробітника Головного розвідувального управління Генштабу РФ Скрипаля та його доньку Юлію, а також до введення відповідних санкцій.

Зокрема, таку заяву Мей може зробити сьогодні після засідання Ради національної безпеки, де будуть названі останні дані розслідування. За даними джерел, британські спецслужби готові пред'явити докази причетності влади Росії до отруєння Скрипаля.

Передбачається, що Лондон може зробити в якості можливих заходів реагування висилку дипломатів та відмову в отриманні віз.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон має намір вжити жорстких заходів у разі, якщо вдасться встановити причетність Росії до отруєння Скрипаля, який отримав у Великобританії притулок після обміну розвідниками між США і РФ в 2010 році.

5 березня колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в британському Солсбері з ознаками сильного отруєння. Постраждалих госпіталізували. Влада Британії заявили про можливу причетність Москви до інциденту.

У Росії Скрипаля в 2006 році засудили до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Британії.

Він зізнався, що був завербований ще в 1995 році. За даними російської сторони, шпигунові заплатили більше 100 тис. Доларів за інформацію про співробітників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: