«Укрзалізниця» показала модернізовані вагони для військових

Читать на русском
У понеділок, 12 березня, ПАТ Укрзалізниця представило переобладнані службово-технічні рефрижераторні вагони для супроводу військових ешелонів.

У понеділок, 12 березня, ПАТ «Укрзалізниця» представило переобладнані службово-технічні рефрижераторні вагони для супроводу військових ешелонів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За словами виконувача обов'язків голови «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, на сьогодні модернізовані 15 таких вагонів. Ще 15 планують збудувати до кінця 2018 року.

Модернізовані вагони розраховані на вісім чоловік, кожен вагон обладнаний спальним купе, вартовим приміщенням, санвузлом та кухнею. На кухні є плита для приготування гарячих страв і кухонний інвентар. Душ, умивальник і туалет обладнані аналогічно системі пасажирського вагона. Всі побутові приміщення взимку опалюються.

Крім того, у військових вагонах є сейф для зброї, вікна з решітками, освітлення й усе необхідне за військовим статутом караульної служби.

Сьогодні спецвагони були відправлені по маршруту Дарниця-Фастів для додаткового випробування. Через декілька днів відбудеться їх прийняття міжвідомчою комісією.

Модернізація одного вагона коштувала 250 тис. грн. Загалом «Укрзалізниця» витратила 3,75 млн грн для переобладнання 15 вагонів.

Як стало відомо раніше, «Укрзалізниця» та Siemens обговорили спільне виробництво локомотивів.

Нагадаємо також, в «Укрзалізниці» розкрили схему розкрадання запчастин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: