«Укрзалізниця» озвучила умови придбання американських локомотивів

Читать на русском
Укрзалізниця отримає 30 локомотивів виробництва General Electric на умовах фінансового лізингу.

«Укрзалізниця» отримає 30 локомотивів виробництва General Electric на умовах фінансового лізингу.

Про це йдеться в листі Укрексімбанку на ім’я віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, пише «Слово і Діло».

Укрексімбанк придбає 30 дизельних локомотивів TE33А General Electric у представництва в Україні, компанії «Джіі Україна».

Загальна вартість контракту становитиме не більш ніж 140,4 млн дол. в еквіваленті з ПДВ. Оплата в гривні за офіційним курсом НБУ на дату здійснення оплати. Потім локомотиви будуть передані у фінансовий лізинг «Укрзалізниці».

Згідно з умовами контракту, Укрексімбанк перерахує 100% передоплати за локомотиви українській «дочці» General Electrics. Локомотиви будуть вироблені й поставлені протягом 12 місяців після підписання угоди.

При цьому розмір авансового платежу, який здійснюватиметься «Укрзалізницею», становитиме 30% від загальної вартості локомотивів, а оплата 70% буде проведена за кошти банку.

За інформацією ЦТС, спочатку йшлося про те, що локомотиви поставлятимуться із заводу General Electric у Казахстані. Потужності заводу недозавантажені й замовлення з України суттєво допомогли б виробнику.

Битва за Ryanair і реформа «Укрзалізниці»: як Омелян виконує обіцянкиВолодимир Омелян останні два тижні справжній ньюсмейкер – захід Ryanair, будівництво майданчика для Hyperloop. Слово і Діло аналізувало, як у міністра йдуть справи з виконанням інших обіцянок.

Але оскільки партнером GE в Казахстані виступає російська компанія «Трансмашхолдинг», яка перебуває під санкціями в Україні, під час переговорів ухвалили рішення, що локомотиви поставлятимуть із заводу в Пенсільванії (США).

Як відомо, між УЗ і General Electric був підписаний рамковий договір до 2034 року розміром 1 мільярд доларів на придбання, модернізацію та спільне виробництво локомотивів.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» анонсувала новий маршрут до Бердянська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: