В «Укрзалізниці» викрили схему розкрадання запчастин

Читать на русском
Служба безпеки України викрила багатомільйонну корупційну схему в «Укрзалізниці» під час закупівлі запасних частин для вантажних вагонів.

Служба безпеки України викрила багатомільйонну корупційну схему в «Укрзалізниці» під час закупівлі запасних частин для вантажних вагонів.

Про повідомили в прес-центрі СБУ, пише «Слово і Діло».

З пункту А до пункту Б: що обіцяли чиновники з приводу залізничного транспортуСлово і Діло аналізувало, що українські чиновники обіцяли у сфері залізничного транспорту.

Посадові особи «Укрзалізниці» витратили майже 400 млн грн на закупівлю продукції, яка не відповідає встановленим вимогам якості. Зокрема, частина деталей була реставрована із запчастин, що були у вжитку, але в документах відображалася як нова продукція. Запчастини мали невідоме походження, так як за місцем реєстрації фірм реальна господарська діяльність не здійснювалась, офісні, виробничі та складські приміщення були відсутні.

За висновком профільних експертів, використання запчастин неналежної якості на вантажних вагонах становить загрозу стабільної і безпечної діяльності залізниці, зокрема може призвести до аварій.

Слідство підозрює в багатомільйонних зловживаннях посадових осіб ряду комерційних структур і структурних підрозділів «Укрзалізниці». У підрозділах і філіях «Укрзалізниці» в Києві, Дніпропетровській, Харківській і Львівській областях були проведені обшуки, за результатами яких буде оголошено про підозри.

Раніше в «Укрзалізниці» назвали причину підвищення цін.

Також в «Укрзалізниці» заговорили про впровадження Duty Free в міжнародних поїздах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: