Путін «дозволив» збити пасажирський літак у 2014 році

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін заявив, що в 2014 році готовий був збити пасажирський літак, який летів із Харкова й нібито вимагав повернути на Сочі в день відкриття Олімпійських ігор.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в 2014 році готовий був збити пасажирський літак, який летів із Харкова й нібито вимагав повернути на Сочі в день відкриття Олімпійських ігор.

Про це він розповів у двогодинному документальному фільмі «Путін», який показали в неділю, передає Reuters, пише «Слово і Діло».

Чи була в України можливість зламати плани Путіна і врятувати Крим?Чотири роки тому Росія почала анексію Кримського півострова. Чи мала Україна шанс перешкодити планам Путіна й не допустити анексії, розповіли експерти.

Путін розповів, що 7 лютого 2014 року отримав телефонний дзвінок від служб безпеки, відповідальних за Олімпіаду в Сочі, незадовго до церемонії відкриття.

«Мені сказали: літак, який прямував з України до Стамбула, був захоплений, викрадачі вимагають посадки в Сочі», – сказав російський президент.

Нова зброя Путіна: блеф чи реальна загрозаРекламуючи нову зброю, Володимир Путін хоче відвернути увагу від сирійського розгрому 8 лютого.

Пілоти турецького Pegasus Boeing 737-800, що летіли з Харкова до Стамбула, повідомили, що один із пасажирів має бомбу, а літак має змінити курс на Сочі. На борту було 110 пасажирів. На стадіоні ж зібралося понад 40 тисяч людей, йдеться у фільмі.

Путін сказав, що він звернувся за допомогою до співробітників служби безпеки, і йому відповіли, що екстрений план такого типу ситуації вимагає збити літак.

«Я сказав їм: дійте відповідно до плану», – сказав Путін, додавши, що незабаром він прибув до олімпійського об'єкту з представниками Міжнародного олімпійського комітету.

За словами Путіна, за кілька хвилин йому знову зателефонували й повідомили, що це була хибна тривога: пасажир був п'яний, а літак продовжив свій політ до Туреччини.

Речник російського президента Дмитро Пєсков підтвердив коментарі у фільмі, зазначає Reuters.

Як відомо, 18 березня у РФ відбудуться вибори.

Володимир Путін вкотре балотуватиметься на посаду президента Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: