Нехай моніторять. Розенко говорить, що Україна не боїться спостерігачів на Закарпатті

Читать на русском
Усі заяви сусідніх країн, зокрема Угорщини, пов'язані з їхньою внутрішньополітичною боротьбою, а також гібридною війною Росії, вважає Розенко.

Підстав для введення наглядової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на Закарпатті немає.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі Радіо НВ у понеділок, 12 березня.

У МЗС України вважають, що посол Угорщини перевищує свої повноваженняУ Міністерстві закордонних справ повідомили, що посол Угорщини перевищує свої повноваження в Україні та мають намір провести розмову з послом.

«Україна як демократична держава не боїться ніяких моніторингів, але, чесно кажучи, відверто вам скажу, ніяких підстав для введення якогось особливого режиму по Україні, зокрема в мовному питанні, я особисто не бачу. Я не бачу ніяких загроз мовам національних меншин ні з боку українського законодавства, ні з боку державних чи місцевих органів влади», - сказав Розенко.

За його словами, усі заяви сусідніх країн, зокрема Угорщини, пов'язані з їхньою внутрішньополітичною боротьбою, а також гібридною війною Росії.

Раніше в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ не підтвердили інформацію про відкриття наглядової місії на Закарпатті та заявили про продовження моніторингу ситуації в Ужгороді шляхом регулювання патрулювання з Івано-Франківська.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: