В ОБСЄ прокоментували підпали в Ужгороді

Читать на русском
Місія ОБСЄ посилила моніторинг в Ужгороді у відповідь на підпали офісу Товариства угорської культури Закарпаття.

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) посилила моніторинг в Ужгороді через підпали Товариства угорської культури Закарпаття.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді місії ОБСЄ на запит Української правди.

Підпал в Ужгороді: Клімкін побачив «замовний слід»Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив чергову провокацію в Ужгороді проти приміщення угорської меншини й заявив про замовний зовнішній слід.

В організації також зазначили, що продовжать здійснювати моніторинг ситуації шляхом безперервного патрулювання з Івано-Франківська.

«У відповідь на недавні події в Ужгороді та його околицях спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ, відповідно до свого мандату, посилила моніторинг в цьому районі і відповідно оприлюднила результати роботи в своїх звітах», - відзначили в організації.

Раніше голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що на Закарпатті нібито запрацювала спостережна місія ОБСЄ в кількості 12осіб. У той же час в Закарпатську обласну державну адміністрацію не надходила інформація про відкриття місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: