У МЗС України вважають, що посол Угорщини перевищує свої повноваження

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ повідомили, що посол Угорщини перевищує свої повноваження в Україні та мають намір провести розмову з послом.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що посол Угорщини перевищує свої повноваження в Україні і щодо цього запланована бесіда з угорською стороною.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу, передає «Слово і Діло»

«У нас запланована бесіда з угорцями щодо того, що він (посол - ред.) перевищує свої повноваження тут в Україні», - зазначила вона.

При цьому, Зеркаль додала, що Україна зайняла незмінну позицію щодо закону про освіту і решти питань.

«Вони загралися в вибори не тільки на нашій території, насправді вони так грають і в Румунії, і в Словаччині. Румуни в ЄС, а ми всі ж залежимо від того, як угорці поведуть себе в НАТО, і тут є певні особливості. У той же час, я думаю, що ми зайняли досить жорстку позицію, вона у нас незмінна і щодо закону про освіту і з решти питань», -говорить заступник міністра.

Що українські політики обіцяють з приводу мовного питанняУ світі відзначають Міжнародний день рідної мови. З цього приводу Слово і Діло зібрало обіцянки політиків щодо мовного питання.

Раніше, заступник глави МЗС Василь Бондар зазначив, що конструктивні пропозиції щодо мовного питання залишаються без відповіді.

Як відомо, посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що Угорщина буде блокувати міжнародні ініціативи України до тих пір, поки не змінять освітній закон.

Що українські політики обіцяють з приводу мовного питання - в нашому огляді.

Скільки дітей в Україні навчаються мовами національних меншин - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: