Етнічні угорці вийшли на мітинг за автономію в Румунії – фото

Читать на русском

У румунському місті Тиргу-Муреш із вимогою автономії в складі Румунії зібралися понад 2,5 тисячі етнічних угорців, які зараховують себе до роду секеїв.

У румунському місті Тиргу-Муреш із вимогою автономії в складі Румунії зібралися понад 2,5 тисячі етнічних угорців, які зараховують себе до роду секеїв.

Про це повідомляє Mediafax, передає «Слово і Діло».

«Ми, секеї, які зібралися в Тиргу-Муреш і ті, хто солідарні з нами в країні і за кордоном, слідуючи шляхом права і демократії, знову заявляємо одноголосно: ми закликаємо до територіальної автономії Секейского краю. Ми закликаємо до відновлення права наших предків, що сьогодні може стати реальністю шляхом юридичного встановлення територіальної автономії», - йшлося у зверненні до румунської влади, яке угорці зачитали під час мітингу.

Мітингувальники розгорнули великий прапор секеі - угорської національної меншини в Румунії, а також молилися і скандували «Автономія!».

У Румунії близько 670 тисяч секеїв проживає в трьох адміністративних повітах країни: Харгіта, Ковасна та Муреш.

Угорці, які проживають на території Румунії, вимагають заснувати автономію Секейского краю з 90-х років. У вересні 2009 року угорці самопроголосили автономію, однак вона не була визнана владою Румунії.

Нагадаємо, Азербайджан охоплений протестами через дострокові вибори президента.

Відзначимо також, в містах РФ пройшли акції в пам'ять про Нємцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: