У Пхьончхані відкрилися зимові Паралімпійські ігри

Читать на русском
У Пхьончхані (Південна Корея) сьогодні, 9 березня, офіційно відкрилися зимові Паралімпійські ігри.

У Пхьончхані (Південна Корея) сьогодні, 9 березня, офіційно відкрилися зимові Паралімпійські ігри.

Церемонія відкриття складалася з світлового шоу, феєрверків, параду країн-учасниць і запалювання паралімпійського вогню.

Що українські чиновники обіцяли спортсменам-паралімпійцямУ Південній Кореї сьогодні стартують Паралімпійські ігри. Слово і Діло з'ясовувало, що українські чиновники обіцяли спортсменам-паралімпійцям.

Паралімпіада в Пхьончхані стане найбільшою в історії за кількістю спортсменів – у ній виступлять 567 атлетів із 48 країн світу. Три країни вперше візьмуть участь у змаганнях – КНДР, Грузія і Таджикистан. Найбільша делегація у США (68 спортсменів).

Російські спортсмени через допінговий скандал у Сочі-2014 змагатимуться під нейтральним прапором. У складі команди виступлять 30 спортсменів.

На Паралімпіаді будуть розіграні 80 комплектів медалей у шести видах спорту - гірських лижах, сноуборді, хокеї, керлінгу, лижних гонках та біатлоні.

Перші змагання відбудуться вранці 10 березня в гірських лижах. Закриття Паралімпіади пройде 18 березня.

Раніше в Києві відбулася урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної України на XII зимові Ігри до Пхьончхана.

Як відомо, на Олімпіаді-2018 у Південній Кореї Україну представили 33 спортсмени. У загальному заліку українці отримали 21-ше місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: