Українські паралімпійці вирушили на зимові Ігри до Пхьончхана

Читать на русском
У Києві відбулася урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної України на XII зимові Ігри до Пхьончхана.

У Києві відбулася урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної України на XII зимові Ігри до Пхьончхана.

Як інформує «Слово і Діло», в урочистій церемонії проводів взяли участь керівництво Міністерства молоді та спорту, члени паралімпійської збірної, тренери, українські громадські діячі, артисти.

Олімпіада-2018: українська біатлоністка вибачилася за скандалУкраїнська біатлоністка Віта Семеренко вибачилася перед вболівальниками за скандал щодо зміни складу в естафету на Олімпіаді-2018.

«Україна дуже сподівається на ваші перемоги, буде вболівати за вас. Уряд підтримував і буде підтримувати паралімпійський рух. Ми знаємо, що будуть медалі. Будемо стежити за загальнокомандним заліком, оскільки знаємо, що будемо там, м'яко кажучи, далеко не останніми. Але головне те, що ви будете перемагати самих себе в ім'я України», - сказав В'ячеслав Кириленко під час церемонії.

Також в урочистій церемонії проводів Національної паралімпійської збірної команди України взяла участь дружина президента України Марина Порошенко.

Дружина президента подарувала Національній паралімпійській збірній команди український прапор.

«Нехай він буде вашим оберегом і надихає на нові звершення. Всі українці підтримують вас, а Україна чекає ваших перемог», - зазначила Порошенко.

Зимові Паралімпійські ігри в Пхьончхані пройдуть із 9 до 18 березня.

Очікувалося, що Україну на Паралімпіаді представлять 33 спортсмени, але перед вильотом їх кількість зменшилася до 30 - троє паралімпійців не поїдуть в Корею через грип.

На минулих Паралімпійських іграх Україна завоювала 25 медалей (5 золотих, 9 срібних та 11 бронзових) і посіла четверте командне місце.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх у Пхьончхані Україна завоювала одну медаль - золото виграв фристайлист Олександр Абраменко. А в загальному заліку українці отримали 21-е місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: