Запити нардепів: хто і до яких міністерств направив найбільше

Читать на русском

Майже 19 тисяч запитів відправили нардепи Верховної Ради України VIII скликання з початку каденції. Перш ніж відправити депутатський запит, його мають розглянути на засіданні Верховної Ради, а отримувач має обов'язково надати відповідь. Депутати ж хитрують і надсилають натомість звернення, які є лише пропозицією офіційного роз'яснення.

«Слово і Діло» підрахувало, що найчастіше в нардепів виникали запитання до Міністерства внутрішніх справ, яке за останні чотири роки отримало 1041 депутатський запит, а рекордсменом із бомбардування відомства офіційними запитаннями став позафракційний Яків Безбах, який надіслав 33 депутатські запити.

Топ-10 народних депутатів, які надіслали найбільше запитівНайактивнішими виявилися нардепи від БПП та позафракційні, надіславши сотні запитів здебільшого до силових структур.

Наступне за популярністю серед депутатів – Міністерство охорони здоров'я , але воно отримало майже вдвічі менше запитів – 561, і частіше за всіх його турбував Руслан Сольвар (БПП), направивши 30 документів. Трохи менше запитів отримало Міністерство оборони, 20 разів його «запитував» Ярослав Дубневич.

Мінфін отримав 461 запит, з них 20 від позафракційного Михайла Головка, Мінсоцполітики – 406, із них від Едуарда Матвійчука 38, Мінінфраструктури – 357, з них 18 від Івана Рибака (БПП), Міносвіти – 274, з них 15 від Михайла Головка, Мін'юст – 259, з них 19 від Якова Безбаха, Мінкультури – 83 запити, з яких 5 надіслала народний депутат України Оксана Білозір.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» з'ясовувало, які обіцянки давали народні обранці з приводу запитів.

Нагадаємо, народні депутати VIII скликання надіслали 1 тисячу 41 запит до Міністерства внутрішніх справ України.

Також ми з’ясували, які дев'ять нардепів VIII скликання не надіслали жодного запиту, а хто увійшов до топ-10 найактивніших нардепів, що направили найбільше запитів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: