ЗМІ дізналися ім'я нового очільника МЗС Німеччини

Читать на русском
Посада міністра закордонних справ Німеччини в новому уряді повинна перейти до глави Мін'юсту Гайко Маасу.

Посада міністра закордонних справ Німеччини в новому уряді повинна перейти до глави Мін'юсту Гайко Маасу.

Про це повідомили відразу кілька німецьких ЗМІ, серед яких Focus Online і Spiegel, пише «Слово і Діло».

Офіційного підтвердження цих повідомлень з боку Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) поки що не було. Соціал-демократи планують 9 березня представити список своїх кандидатів на міністерські пости.

У той же час колишній глава МЗС Зігмар Габріель в бесіді з журналістами висловив переконання, що Маас, якщо він дійсно повинен стати його наступником, зможе блискуче впоратися з керівництвом зовнішньополітичним відомством.

Відзначається, що під час перебування на посаді міністра юстиції Гайко Маас став одним з ініціаторів закону про заборону поширення в соціальних мережах ненависті, пропаганди насильства і фейковий повідомлень. Цей нормативний акт Бундестаг прийняв влітку 2017 року.

Раніше на цьому тижні президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував Ангелу Меркель на посаду федерального канцлера. Вибори глави уряду Німеччини пройдуть в Бундестазі 14 березня.

Нагадаємо, згідно з домовленостями про уряд «великої коаліції» в Німеччині, СДПН і ХДС отримають по шість міністерських портфелів, а ХСС - три.

Зазначимо також, Меркель назвала ім'я своєї наступниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: