Суд скасував арешт майна головлікаря Запорізької обллікарні

Читать на русском
Адвокати головлікаря Запорізької обласної лікарні та його дружини домоглися зняття арешту з нерухомості сімейної пари.
Ігор Шишка

Дві квартири в Запоріжжі затриманого детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в організації незаконної закупівлі автомобілів швидкої допомоги головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки та його дружини більше не арештовані.

Рішення про зняття арешту ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва кілька тижнів тому в результаті розгляду скарги адвокатів власників майна, пише «Слово і Діло».

Суд керувався тим, що при ухваленні рішення про арешт квартири Шишки та його дружини повідомлення про підозру, яке міститься в наданих матеріалах, не підписане стороною обвинувачення, тобто прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Таким чином, як вважає колегія суддів, на момент розгляду клопотання НАБУ про арешт майна головлікаря ЗОКЛ він не перебував у статусі підозрюваного.

Вказані обставини вплинули на те, що належним чином не була встановлена як в ухвалі слідчого судді, так і в клопотанні органу досудового розслідування правова підстава для накладення арешту на майно. Колегія суддів задовольнила апеляцію адвокатів і скасувала ухвалу про арешт квартир і винесла нове рішення – відмовити в задоволенні клопотання про арешт майна.

Згідно з декларацією Шишки, його дружина володіє двома квартирами в Запоріжжі площею 48,7 та 103,2 кв. м.

Нагадаємо, суд залишив на посаді головлікаря ЗОКЛ Ігоря Шишку.

Раніше суд продовжив запобіжний захід спільниці головлікаря ЗОКЛ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: