Україна домагатиметься зони вільної торгівлі зі США – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначає, що Україна має намір добиватися введення зони вільної торгівлі з США.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначає, що Україна має намір добиватися введення зони вільної торгівлі з США.

Про це дипломат сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, повідомляє «Слово і Діло».

Безвізовий режим і нові позови проти Росії: як виконує обіцянки Клімкін«Слово і Діло» розбиралось, як міністр закордонних справ Павло Клімкін виконує свої обіцянки.

Клімкін запитали, чи розглядає Україна можливість введення дзеркальних заходів, враховуючи заяву президента США Дональда Трампа про введення мита на ввезення в США алюмінію і сталі.

Міністр зазначив, що в світі питання про такий намір США активно обговорюється.

«Для нас це не сюрприз, оскільки ми розуміємо, що адміністрація Сполучених Штатів вивчала це питання досить довгий час. Ми налаштовані на максимально конструктивний діалог з адміністрацією та ведемо його в контексті українського експорту», - заявив він.

«Ми впевнені в надзвичайному потенціалі для розвитку нашого торговельно-економічного співробітництва, і одна з пропозицій, яка звучить в цьому сенсі, це введення зони вільної торгівлі зі Сполученими Штатами, оскільки зараз у нас вона є з Канадою. Виникає логічне запитання: а чому не з Сполученими Штатами?»- зазначив Клімкін.

«І це одне з питань, який ми будемо намагатися дуже докладно обговорювати в рамках нашої комісії зі стратегічного партнерства, причому і на рівні підгруп, і на політичному рівні», - сказав глава МЗС України.

Він зазначив надзвичайний потенціал для торгових відносин України з США, але перш за все в сферах послуг, інвестицій і високих технологій. «Майбутнє ЗВТ - це для мене реально шлях вперед», - заявив Клімкін.

Раніше міністр прокоментував антиугорські настрої на Закарпатті.

Також Клімкін розповів про діалог між Києвом і Будапештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: