Гройсман братиме участь у парламентських виборах 2019 року: реакція соцмереж

Читать на русском

Володимир Гройсман заявив, що братиме участь у парламентських виборах-2019. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Володимир ГройсманСлово і Діло

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що планує брати участь у парламентських виборах у 2019 році.

При цьому прем'єр не уточнив, чи балотуватиметься самостійно, чи все ж у складі якоїсь політичної сили.

«У нас залишилося ще майже два роки до чергових виборів 2019 року, й після 2019 року життя не закінчується, а Україна має відбутися як сильна держава. У цьому контексті я можу сказати, що я братиму участь для того, щоб боротися за проведення конкретних необхідних рішень», – заявив він.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як на цю новину відреагували українці.

«Загалом, цілком логічне рішення. З одного боку, згідно з даними соцопитувань, Гройсман має цілком пристойний і конкурентоспроможний рейтинг як самостійний політик. І немає жодних причин, щоб відмовлятися від використання цього ресурсу. З іншого боку, як глава уряду Гройсман безпосередньо зіткнувся з реаліями парламентсько-президентської республіки: в Україні все ж вирішальною силою є ВР. Відповідно, якщо є якісь економічні або політичні напрацювання, їх так чи інакше необхідно провести через парламент. І бути при цьому в складі парламенту – цілком раціональне рішення», – вважає політтехнолог Олексій Голобуцький.

«Осліпли вони там, біля державної годівниці, не чують і не бачать настроїв людей, вони вже так наїлися тих змін від прем'єра та «гаранта», що для народу вони одна шайка-лійка», – написала Діана Катренко.

«Гройсман буде балотуватися на парламентських виборах-2019, додавши, що «до виборів потрібно ухвалити нову виборчу систему з відкритими списками». А ось тут найцікавіше. Або Гройсман лукавить, говорячи про відкриті списки, оскільки зі своєю новою (якщо така є або буде) партією він не подолає бар'єр (оскільки у відкритих списках на Банковій взагалі не зацікавлені). Або Гройсман продовжує свою гру в доброго поліцейського перед Заходом, повторюючи про себе: «Ну ж, зауважте мене, я кращий, ніж Порошенко, я створю такий антикорупційний суд, який вам потрібен, і взагалі», – вважає журналістка Христина Зеленюк.

«Ну, опуститися з рівня прем'єра до рівня рядового нардепа – це дуже вдарить по іміджу й рейтингу як політика. Хоча приклад Тимошенко показує зворотне», – вважає Сергій Тесленко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за січень отримав 30 тисяч 571,88 гривні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: