Кращі з кращих. Стало відомо, хто отримав «Оскар»

Читать на русском

Оскар за кращий фільм отримала картина Форма води. Церемонія нагородження лауреатів премії Американської кіноакадемії  проходила в в Лос-Анджелесі.

«Оскар» в номінації «Кращий фільм» отримала картина «Форма води».

Як пише «Слово і Діло», за головну нагороду також боролися стрічки «Клич мене своїм ім'ям», «Темні часи», «Дюнкерк», «Геть», «Леді Берд», «Примарна нитка», «Секретне досьє» і «Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі».

Фільм «Форма води» також отримав найбільше оскарів– 13 позицій. Зокрема Гільєрмо дель Торо, який зняв стрічку, став найкращим режисером.

А першу статуетку на ювілейній 90-й церемонії вручення нагород Американської академії кіномистецтв у Лос-Анджелесі отримав Сем Роквелл у номінації «Найкраща чоловіча роль другого плану».

Нагороду Американської кіноакадемії у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» отримала стрічка «Фантастична жінка» чилійського режисера Себастьяно Леліо.

«Оскар» в номінації «Кращий документальний повнометражний фільм» отримала картина «Ікар» про допінг у російському спорті за участю екс-глава російського «антидопінгового центру» Григорій Родченков.

Найкращою актрисою визнали Френсіс Макдорманд, «Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі» (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri). Вона обійшла іменитих Меріл Стріп, («Секретне досьє»), Саллі Хокінс, («Форма води») та Сіршу Ронан, («Леді Бьорд»).

Найкращим актором став Гарі Олдман, «Темні часи» (Darkest Hour).

Мультик «Коко», авторами якого є Лі Унріх і Дарла К. Андерсон, став найкращим анімаційним повнометражним фільмом.

Нагадаємо, церемонія нагородження лауреатів премії Американської кіноакадемії «Оскар» проходила в театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі.

Раніше Порошенко розповів, скільки фільмів Україна буде знімати за держкошти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: