Спасибі, знято. Кличко відреагував на «розпродаж» кіностудії Довженка

Читать на русском
Частину землі на проспекті Перемоги, що розташована в межах кіностудії імені Довженка, депутати Київради відчужувати не будуть.

Частину землі на проспекті Перемоги, що розташована в межах кіностудії імені Довженка, депутати Київради відчужувати не будуть.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА в понеділок, 22 січня.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє завершити оновлення Алеї художників у 2018 роціСказано 12 січня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Національна кіностудія імені Довженка – важлива структура в українському кіно- та відеовиробництві, історичний об'єкт українського кіномистецтва. Кіностудія є цілісним майновим комплексом, який перебуває у віданні Мінкульту. Про яке відчуження частини його землі чи майна окремими приватними структурами не може йтися взагалі. Київрада такого рішення не ухвалить»,- заявив Кличко.

За словами столичного мера, питання комерційних відносин кіностудії з приватними структурами про права оренди має вирішуватися в юридичній площині, а земельна комісія Київради не мала ухвалювати такого рішення.

Нагадаємо, минулого тижня в Національній кіностудії імені Довженка повідомили, що кіпрська компанія «Трансбуд», заснована «Роснефтью», намагається за допомогою депутатів Київської міської ради забрати в неї частину земельної ділянки.

Раніше міністр культури Нищук пояснив, чому категорично проти приватизації кіностудії Довженка.

Також повідомлялося, що до переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації протягом 2017-2020 років, увійшла й Національна кіностудія імені Олександра Довженка.

Водночас у МЕРТ визнали, що приватизація кіностудії ім. Довженка неможлива без змін до законодавства, оскільки студія має статус національної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: